Kategori: Lifestyle
Publicering: 2010-11-04
Version: 2.1
Utvecklare: Midius
Användarens betygsättning:
★ ★ ★ ★ ☆ (24 betygs√§ttningar)

WineScanner iPhone App

Startsida

WineScanner


Utvecklarens beskrivning

(Midius)
Scanna streckkoden på dina vinflaskor!

Tänk dig att du dricker ett underbart vin på en restaurang eller på en fest med några vänner. Du försöker komma ihåg namnet på vinet för att kunna köpa det senare. Men minnet sviker dig och namnet på vinet är som bortblåst. Ibland försöker du ta en bild av vinflaskan men bilden blir suddig och du lyckas inte läsa vad vinet heter. Ibland kanske du försöker skriva in namnet i Anteckningar i din iPhone, men det tar tid och blir lätt fel.

Med WineScanner kan du skriva kommentarer och sätta betyg på vin som du dricker eller vill dricka.

Du kan ocks√• markera om druckit vinet och om det √§r ett favoritvin. Du kan √§ven l√§gga till info om du har n√•gra flaskor av vinet i din vink√§llare. √Ąven din position n√§r du skriver kommentaren kan sparas om du vill minnas var du drack vinet.

WineScanner är även integrerad med Facebook så att du kan lägga upp kommentarer på din Facebook-sida.

Du kan dela dina betyg med andra som har WineScanner.

Du kan också få s.k. "WineScanner tips" som ger tips om andra viner som du kanske kan tycka om baserat på principen: "personer som gillar vinet A gillar även vinet B".

WineScanner kopplar upp sig mot en databas med mer än 10000 viner. Internetförbindelse är ett krav för att uppkopplingen ska fungera.

För de som har iPhone 3GS eller iPhone 4 förenklas mycket genom att du med telefonens kamera kan scanna vinets streckkod och använda den för att leta efter vinet i databasen. För närvarande finns streckkoder för mer än 1900 viner med i databasen.

Du kan också leta efter ett vin baserat på producentens namn, vinets namn, land, region mm.

För att göra mer avancerade sökningar efter viner, t.ex.druvsort, bör du använda någon av de stora vin-siterna som finns på Internet.

Om vinet du letar efter inte finns i databasen, har du möjlighet att lägga till nya viner.

För användare i Sverige, Danmark, Norge och Finland finns även en koppling till Systembolaget. För viner som finns i Systembolagets sortiment (ordinarie och beställningssortimentet) finns en genväg till Systembolagets sida om vinet. Bra att ha när man vill kolla tillgänglighet.

WineScanner använder sig av ZBar Bar Code Reader projektets kod som licensieras under LGPL 2.1 licensen. Mer information om LGPL version 2.1 finns på http://www.gnu.org/licenses/lgpl-2.1.html.

Vidare så använder WineScanner Facebook iOS SDK som licensieras under Apache License, Version 2.0. Mer information om Apache License version 2 finns på http://www.apache.org/licenses/LICENSE-2.0.html.

App Store
Skärmbild 1 / 5


Sidan är en guide och inte ett uppslagsverk. Recensioner och beskrivningars korrekthet bör behandlas med starka reservationer. Sök därför också information på annat håll.

Spel Nyheter Böcher Livsstil Navigation Sport Vädret Musik Socialt Nätverk Resor Finans Utilities Produktivitet Undervisning Medicin Underhållning Referens Foto Hälsa och fitness Business
Copyright 2011-2014 AppSito.com Om os Tjänster E-mail